PROFESSIONAL BARISTA

Πιστοποιημένος Ειδικός Barista (Παρασκευή καφέ & άλλων ροφημάτων)


Η τέχνη του καφέ είναι από τις πλέον εξελιγμένες στη γαστριμαργική επιστήμη. Η τεχνολογία, η μόδα και οι φανατικοί οπαδοί του, οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων τεχνικών επεξεργασίας και νέων χαρμανιών, σε νέες τεχνικές παρουσίασης και σερβιρίσματος. Ο καφές άνοιξε το δρόμο για μια εντυπωσιακά κερδοφόρα επιχειρηματικής πρόταση στον ευρύτερο χώρο της εστίασης και των τουριστικών επαγγελμάτων. Η επιτυχία του επαγγελματία barista εξαρτάται αφενός από την ποιότητα της εκπαίδευσης που έχει λάβει πάνω στο αντικείμενο, και η οποία περιλαμβάνει τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος.

Το σεμινάριο καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας Barista του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.


Θεματικές Ενότητες:

1. Ιστορικά στοιχεία

2. Ο καφές βοτανολογικά

3. Μύλος άλεσης

4. Σκληρότητα νερού

5. Τρόποι παρασκευής καφέ

6. Σοκολάτα

7. Τσάι

8. Διαχείριση καταστήματος

9. Εξυπηρέτηση Πελατών

10. Ελληνικός

11. Φίλτρου

12. French Press

13. Ρύθμιση μύλου άλεσης για espresso

14. Espresso (ristretto,espresso, lungo)

15. Cappuccino

16. Latte

17. Σοκολάτα ζεστή στον ατμό

18. Σοκολάτα κρύα στο mixer

19. Ζεστό Τσάι

20. Καθαριότητα τεσσάρων σημείων μηχανής espresso

21. Γενική καθαριότητα χώρου και εργαλείων

 

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο CPB

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε φοιτητές ή απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ ή μεταλυκειακής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που  ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο παρασκευής καφέ και άλλων ροφημάτων και σε όλους όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες, σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή, τουριστική ή επισιτιστική μονάδα. Επίσης, με την πιστοποίηση CPB θα μπορούν οι επαγγελματίες Barista να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Τέλος, απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο και να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Σκοπός & Στόχος της εκπαίδευσης Πιστοποιημένος Barista

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι: Οι σπουδαστές να εκπαιδευτούν σε επαγγελματικό επίπεδο τόσο στο θεωρητικό κομμάτι όσο και στο πρακτικό κομμάτι για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων που παρασκευάζονται σε ένα bar.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι: να διασφαλίσουν το επαγγελματικό επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο χώρο του καφέ και των ροφημάτων.  

 

Διάρκεια και εκπαιδευτικές υπηρεσίες

  • Διάρκεια: 2 ½  μήνες – 4 ώρες εβδομαδιαία ή 1 1/2 μήνες – 6 ώρες εβδομαδιαία | 40 ώρες
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e- class)
  • Το Σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι και 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ

 

Πιστοποίηση

Στο τέλος της  φοίτησης οι υποψήφιοι  αξιολογούνται και παρέχονται 2 ΒεβαιώσειςΚατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START  και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Το Σεμινάριο έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)

  1. Ειδικός Barista – Ειδικός στη παρασκευή Καφέ και άλλων Ροφημάτων (Πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας – Κε.Δι.Βι.Μ 1)
  2. Εξυπηρέτηση Πελάτη – Customer Service (Πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας – Κε.Δι.Βι.Μ 1)

Πιστοποίηση από το Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στο αντικείμενο. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.   


Certified Professional Barista (CPB) – Πιστοποιημένος Ειδικός Barista
(Χωρίς το κόστος Πιστοποίησης ACTA CPB)