ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Landscape Architecture


Η Αρχιτεκτονική Τοπίου αποτελεί πολύ σημαντικό τομέα στη διατήρηση ισορροπίας της φύσης και γενικότερα στη ζωή του ανθρώπου.

Η σχεδίαση και διαμόρφωση ενός κήπου, τα φυτά που θα επιλεγούν και οι θέσεις όπου θα τοποθετηθούν πρέπει να γίνονται με κατάλληλα κριτήρια διότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση του ατόμου που ζει και κινείται στο συγκεκριμένο χώρο. Αυτό προϋποθέτει γνώσεις, εμπειρία, φαντασία και εξειδίκευση.

Η Αρχιτεκτονική Τοπίου είναι η τέχνη που έχει σαν βασική λειτουργία έχει το να δημιουργεί και να διατηρεί την αισθητική στον άμεσα περιβάλλοντα ανοικτό χώρο.

 

Θεματικές ενότητες της Ειδικότητας Landscape Architecture:

  1. Αρχές Σύνθεσης

  2. Εισαγωγή στο τεχνικό-αρχιτεκτονικό σχέδιο

  3. Σχεδιαστικά Στοιχεία Τοπίου

  4. Σχέδιο φυτοτεχνικών έργων

  5. Αρχιτεκτονική Τοπίου – Αρχές Κανόνες και Εφαρμογές

  6. Μικρά τεχνικά έργα / ξύλινες κατασκευές

  7. Αισθητική τοπίου

  8. Συστηματική βοτανική

  9. Ανθοκομία (Γλαστρικά, Δρεπτά)

  10. Φυτά Κηποτεχνίας

  11. Χρωματολογία (Θεωρία – Πρακτική χρώματος)

  12. Κηποτεχνικές Εφαρμογές

  13. Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά

  14. Φυτοπροστασία – Ασθένειες Φυτών

 15. Λίπανση – Θρέψη Φυτών

 16. Φυτά και χρήσεις (Φυτά για πάρκα, κήπους, παραθαλάσσιες περιοχές, για βραχόκηπους, πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες)

  17. Το υγρό στοιχείο στην Αρχιτεκτονική Τοπίου – Υδρόκηποι

 18. Φωτισμός τοπίου

 19. Αρδεύσεις

 20. Αποκατάσταση Διαταραγμένων Περιοχών

 21. Τοπογραφία

 22. AutoCad 2D (Σχέδιο μέσω Η/Υ)

 

Σε ποιους απευθύνεται

Ο Τομέας εκπαίδευσης της Αρχιτεκτονικής Τοπίου είναι σχεδιασμένος και απευθύνεται σε: Γεωπόνους,  Τεχνολόγους Γεωπόνους, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Κηποτέχνες, Διακοσμητές Εσωτερικών Χώρων, Ιδιώτες – Λάτρεις της κηπουρικής.

 

Σκοπός & Στόχος της εκπαίδευσης Landscape Architecture

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να είναι σε θέση ο επαγγελματίας Αρχιτέκτονας Τοπίου να καταλάβει απόλυτα τις επιθυμίες και την προσωπικότητα του πελάτη έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα χώρο με μοναδικά υψηλή αισθητική που θα τον αντιπροσωπεύει απόλυτα!

Ο Αρχιτέκτονας Τοπίου θα πρέπει να διαμορφώνει το χώρο έτσι ώστε να μπορεί να συνδυάσει σωστά το ύφος με τη λειτουργικότητά του.

Να αντιλαμβάνεται και να προσδιορίζει τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Ο Στόχος της εκπαίδευσης είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων υψηλού επιπέδου σε όλα εκείνα τα γνωστικά πεδία των γεωπονικών και τεχνικών επιστημών τα οποία λειτουργούν υποστηρικτικά στην παραγωγική ανθοκομία και την αρχιτεκτονική τοπίου (π.χ. φυτοπροστασία και χρήση φυτοφαρμάκων, μελέτη και κατασκευή συστημάτων άρδευσης, κατασκευές σε χώρους αναψυχής, σχεδιασμός μέσω υπολογιστή κ.λπ.).

 

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες

  • Διάρκεια 7 μήνες 6 ώρες εβδομαδιαία  
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟ σπουδαστή σε συγκεκριμένες ενότητες
  • ΔΩΡΕΑΝ απεριόριστες ώρες πρακτικής εξάσκησης στους χώρους της COMPUTER START πάντα με την επίβλεψη του καθηγητή
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία η εκπαίδευση γίνεται on line ζωντανά με τηλεδιάσκεψη (e-learning)
  • Το Σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ  100%

 

Πιστοποίηση για την ειδικότητα Landscape Architecture

Οι σπουδαστές αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της Βεβαίωσης παρακολούθησης σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – Κε.Δι.Βι.Μ 1  COMPUTER START

Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START  και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Η βεβαίωση σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.)