ΑΡΧΕΣ ΜΕΣΙΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Principles in Real Estate Services – Estate Agent – Real Estate Advisor


Ο Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας ή Κτηματομεσίτης είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει να προωθήσει την αγορά ή την πώληση ή την ενοικίαση ακίνητης περιουσίας (κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων), με κάποιο οικονομικό όφελος.  Υποδεικνύει ευκαιρίες για αγορά, πώληση ή ενοικίαση ακίνητων.

 

Ο Κτηματομεσίτης αναλαμβάνει να βρει το ακίνητο.  Η ανεύρεση ενός ακινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Ο μεσίτης μπορεί να δείξει ακίνητα που θα ταιριάζουν στις προδιαγραφές του πελάτη. Από τη στιγμή που θα βρεθεί αυτό που θα τον ικανοποιεί, αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας.

 

Ο Κτηματομεσίτης έχοντας συνολική εικόνα της αγοράς και εμπειρία μπορεί να εκτιμήσει το ακίνητο, ούτως ώστε να μη χάσει ο ενδιαφερόμενος  πολύτιμο χρόνο ζητώντας κάτι που είναι εκτός της αγοράς αλλά ούτε και να χάσει χρήματα μη έχοντας εκτιμήσει σωστά την περιουσία του.

 

Θεματικές ενότητες:

 1. Ο Μεσίτης – Η ανάγκη για μεσίτη – Είδη ακινήτων – Κατευθυντήριες γραμμές

 2. Πωλητής

 3. Αγοραστής

 4. Υπόδειξη – Προσφορά – Χειρισμός Αντιρρήσεων – Κλείσιμο

 5. Μισθώσεις – Μισθωτήρια συμβόλαια

 6. Τεχνική Ορολογία – Επενδυτικό Ακίνητο

 7. Τεχνολογία

 8. Προσωπικό Μάρκετινγκ / Branding

 9. Οργάνωση χρόνου

10. Προοπτικές καριέρας

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Φοιτητές – Σπουδαστές  Οικονομικών Σχολών ΑΕΙ – ΤΕΙ καθώς και σε υπαλλήλους – συνεργάτες Μεσιτικών γραφείων και Στελέχη επιχειρήσεων, Λογιστές-επενδυτές σε ακίνητα, Πολιτικούς μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια γενική και ειδική εικόνα πάνω στο αντικείμενο της Μεσιτείας και διαχείρισης Ακινήτων ως Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας.

 

Σκοπός & στόχος σεμιναρίου

Ο σκοπός και ο στόχος στο σεμινάριο αυτό είναι η ανάλυση και η κατανόηση του Ελληνικής Κτηματαγοράς. Ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να μπορεί να ανταπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις και να λαμβάνει αποφάσεις αναφορικά με οικονομικές-επενδυτικές συμβουλές αναφορικά με τα ακίνητα (πώληση, μίσθωση, αντιπαροχή, ανταλλαγή ακινήτων).  Επίσης μπορεί να εργασθεί ως Ανεξάρτητος Κτηματομεσίτης – Ελεύθερος Επαγγελματίας, ως Σύμβουλος Ακινήτων, ως  συνεργάτης γραφείου ή εταιρείας.

 

Διάρκεια & εκπαιδευτικές υπηρεσίες σεμιναρίου

  • Διάρκεια: 2 ½  μήνες– 4 ώρες εβδομαδιαία | 40 ώρες.
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e- learning).
  • Το Σεμινάριο επιδοτείται 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START (Η Βεβαίωση Σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)