GRAPHIC DESIGNER

(Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκ/κών Μέσων)

quote


Computer Graphics DTP

To επάγγελμα της Γραφιστικής είναι μοντέρνο, δυναμικό και δημιουργικό με πολύ μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Η γραφιστική είναι η δημιουργία της έντυπης και ηλεκτρονικής σχεδίασης μέσω της οποίας σχεδιάζουμε οτιδήποτε βλέπουμε τυπωμένο. Ενημερωτικές, διαφημιστικές αφίσες, έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, εξώφυλλα βιβλίων, dvd, λογότυπα εταιρειών και προϊόντων, συσκευασίες, διαφημιστικές καταχωρήσεις.

 

Θεματικές ενότητες

  1. Γραμμικό Σχέδιο

  2. Αρχές Σύνθεσης

  3. Χρωματολογία (Θεωρία – Πρακτική χρώματος)

  4. Ιστορία των Γραφικών Τεχνών

  5. Τεχνολογία Υλικών στις γραφικές τέχνες

  6. Γραμματογραφία

  7. Τυπογραφικός Σχεδιασμός Εντύπων

  8. Τεχνολογία Πολυμέσων

  9. Τεχνικές Επικοινωνίας

10. Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Εργασιακό Περιβάλλον

11. Γραφιστικές Εφαρμογές Ι

12. Γραφιστικές Εφαρμογές ΙΙ

13. Φωτογραφία Ι

14. Φωτογραφία ΙΙ

15. Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

16. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

      (εκπαίδευση των παρακάτω εφαρμογών σε επαγγελματικό επίπεδο)

      – Χρήση Η/Υ

      – Photoshop – Επεξεργασία Ψηφιακής Εικόνας

      – Illustrator

      – In Design

      – Flash – Εργαλείο δημιουργίας κινούμενων εικόνων, banners, τρισδιάστατων συμβόλων για ιστοσελίδες

      – Dreamweaver   – Εργαλείο σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοσελίδων

      – 3DS Studio Max Design – Τρισδιάστατος Σχεδιασμός

      – Τυφλό Σύστημα

 

Σε ποιους απευθύνεται

Είναι σχεδιασμένο και απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στον κλάδο της Γραφιστικής, καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται, έχοντας πάνταως στόχο την άριστη ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Επιπλέον, με το πρόγραμμα αυτό, έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Σκοπός & Στόχος της εκπαίδευσης

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να παρέχει στο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία αναπτύσσει την οπτική αντίληψη, το σχεδιασμό, τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, την επιδεξιότητα επικοινωνίας και εξασφαλίζει μια πλήρη γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας στο αντικείμενο των σπουδών τους. Πρωταρχικός σκοπός είναι η ανάπτυξη και διεύρυνση της γνώσης και της αντίληψης της οπτικής επικοινωνίας.  Επίσης η εκπαίδευση στοχεύει στην κατάρτιση στελεχών με άρτιο τεχνικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες μιας ολοένα και διευρυνόμενης αγοράς, η οποία εκτείνεται από τον πολύμορφο τομέα των Γραφικών Τεχνών, της Διαφήμισης – Ενημέρωσης, της διαμόρφωσης καταναλωτικών προϊόντων μέχρι το έντυπο και τον εκδοτικό τομέα γενικότερα. Καλλιεργείται έτσι στους μελλοντικούς γραφίστες ένα υψηλό καλλιτεχνικό αισθητικό επίπεδο, που θα τους κάνει ικανούς να ανταποκριθούν στις όποιες δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Ο γραφίστας σήμερα συμβάλλει αποφασιστικά στο σχηματισμό των αισθητικών αξιών και κριτηρίων μιας πολύ μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο Στόχος της εκπαίδευσης είναι να μπορέσουν να συνεργαστούν με διαφημιστικές εταιρείες. Να μπορέσουν να συνεργαστούν με εκδοτικούς οίκους.  Να εργαστούν σε περιοδικά και εφημερίδες.  Να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.  Να κατέχουν ένα ισχυρό εφόδιο για ατελιέ γραφιστικών τεχνών.  Να δημιουργήσουν το δικό του δημιουργικό γραφείο.

 

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες

  • Διάρκεια: 18 μήνες, 9 ώρες εβδομαδιαία
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • ΔΩΡΕΑΝ απεριόριστες ώρες πρακτικής εξάσκησης στους χώρους της COMPUTER START πάντα με την επίβλεψη του καθηγητή
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-learning)
  • Το σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%

 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START  και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας.  (Η βεβαίωση σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.)