CERTIFIED PROFESSIONAL ON AGROTOURISM SECTOR – CPAS

Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Αγροτουριστικής Μονάδας


Στο σεμινάριο αυτό αναλύεται πώς μπορεί να οργανωθεί μια αγροτουριστική επιχείρηση. Περιγράφονται τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημά της και δίνονται πρακτικές συμβουλές για το στήσιμό της. Επίσης, αναλύεται η κατάστρωση επιχειρηματικού πλάνου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, καθώς και το πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ο νέος επιχειρηματίας. Παρουσιάζεται η σημασία της χρήσης παραδοσιακών, βιολογικών προϊόντων σε μία αγροτουριστική μονάδα και τέλος, παρουσιάζονται τρόποι για την προβολή και προώθηση της επιχείρησης.

 

Θεματικές Ενότητες:

1. Τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα μιας αγροτουριστικής επιχείρησης

2. Πρακτικές και τεχνικές συμβουλές για μια αγροτουριστική επιχείρηση

3. Η ποιότητα στον αγροτουρισμό

4. Προβολή και προώθηση της επιχείρησης

5. Η «χάρτα» του αγροτουρισμού

6. Μάρκετινγκ

7. Η Ποιότητα στον Αγροτουρισμό

8. Αρχές Management  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

9. Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, πόροι, προϊόν

10. Προγράμματα Χρηματοδότησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

 

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο CPAS

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εν δυνάμει αγρότες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους στον τομέα της «πολυλειτουργικής γεωργίας» προσφέροντας αγροτουριστικές υπηρεσίες, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε θέματα αγροτουριστικών επιχειρήσεων.

 

Σκοπός και Στόχος της Εκπαίδευσης

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σφαιρική κατανόηση του, τι είναι ο αγροτουρισμός και πώς οργανώνεται μια αγροτουριστική επιχείρηση.
Πιο συγκεκριμένα ο στόχος της εκπαίδευσης
είναι να παρουσιαστούν οι βασικές μορφές και τα χαρακτηριστικά των ήπιων – εναλλακτικών μορφών τουρισμού, να αποσαφηνισθούν οι έννοιες και να ορισθεί ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός υπαίθρου, να αναλυθεί το παρεχόμενο «αγροτουριστικό πακέτο υπηρεσιών».
Καθώς επίσης, πως οι συγκεκριμένες μορφές τουρισμού και δραστηριοτήτων μπορούν να συνδυαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, να περιγραφούν τα βήματα για την ίδρυση αλλά και τα θέματα διοίκησης μίας αγροτουριστικής επιχείρησης.
Τέλος, να παρουσιαστούν – αναλυθούν οι ενέργειες προβολής που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας που έχει επενδύσει ή σκοπεύει να επενδύσει σε κάποια αγροτουριστική δραστηριότητα, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρει.

Σημείωση: 

  1. Προαιρετικά 2 ημέρες επίσκεψη σε αγροτουρισμό στην Ελλάδα
  2. Προαιρετικά 4-5 ημέρες επίσκεψη σε αγροτουρισμό στην Ιταλία

 

Διάρκεια και Eκπαιδευτικές Yπηρεσίες

  • Διάρκεια: 3 μήνες – 4 ώρες εβδομαδιαία ή 2 μήνες – 6 ώρες εβδομαδιαία | 50 ώρες
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (elearning)
  • Το Σεμινάριο επιδοτείτε μέσο ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ  100%


 

 

 

Πιστοποίηση

Στο τέλος της  φοίτησης οι υποψήφιοι  αξιολογούνται και παρέχεται:

  1. Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Το Σεμινάριο έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)

 

Πιστοποίηση από το Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από εξετάσεις  οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στο αντικείμενο.  Η  επιτυχής ολοκλήρωση της  εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί  στην απόκτηση της πιστοποίησης.

 

  1. Certified Professional On Agrotourism SectorCPAS – Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Αγροτουριστικής Μονάδας (Χωρίς το κόστος Πιστοποίησης ACTA CPAS)